Sports Studio

Йога е древна наука, датираща от преди повече от 5000 години и някога е била разпространена широко. Днес откриваме следи не само в културата на Азия, но и в древни текстове и символи в Южна Америка и при келтите в Европа. Тя е философия и начин на живот; практики, чрез които постепенно придобиваме контрол над тялото, ума и емоциите си.
scroll down

ЗА КУРСА

Физическите упражнения в курса ще ни помогнат да придобием по-добра двигателна култура, да бъдем по-здрави и пластични, както и да изчистим токсините от тялото си. Чрез упражненията за концентрация, дишане и релаксация и ние ще се научим как да подобрим своята концентрация, да релксираме, да се преборим с всекидневното напрежение и стрес и да постигнем хармония със себе си и заобикалящата ни среда.

КАК СЕ ПРАКТИКУВА ЙОГА

Йога се практикува най-добре на празен стомах, с леко и удобно облекло. Обувки не са необходими, в залата сме по чорапи. Хубаво е въздухът в стаята да не е застоял, може да си вземем душ преди асаните или половин – един час след това.

ПОЛЗАТА ОТ ЙОГА

Практикувайки йога ние ставаме по-здрави, по-спокойни, добиваме приятна и уравновесена външност с положително излъчване, събуждаме скрития потенциал в себе си – разкриват се неподозирани качества и творчески способности, мозъкът започва да работи с по-голям капацитет (според учените съвременният човек използва не повече от десет процента от мозъка си). Пробуждaйки радостта и ентусиазма в живота си, той става по-приятен, по-интересен, по-пълноценен и по-щастлив.

Йога практиките носят огромна полза в много сфери на живота и като алтернативен подход тя успява там, където съвременната наука не може – особенно при психосоматични заболявания. Според лекарите йога терапията е успешна, защото тя създава баланс в нервната и ендокринната система, които директно влияят на останалите системи и органи в тялото.

Every Tuesday and Thursday we offer Yoga classes 19:15 – 20:15

Sofia City, kv. Reduta, st. Velichko Atanasov 48 [see on map]

Call us

0888 449 906